Instagram test

HUSK Konkurrence: I juli måned trækkes der lod om et Aarhus City Gavekort på kr. 1000.- fra Aarhus City Forening.

Alle der har uploadet et selfie på #AARHUSselfies deltager i konkurrencen - du kan nå det endnu i denne uge!

Gør som Poul Krebs - snup et selfie!

Poul Krebs
MUSIKER | TRÆSKIBSHAVNEN
At flytte tilbage til Aarhus er en livscirkel. Vi startede her. Forhåbentlig er cirklen ikke slut endnu, men nu er vi tilbage igen. Vi kan mærke, at vi er hjemme her.

Jeg elsker at være på havnen; at gå og se på bådene. At se på det liv, der er der. Det er en forelskelse, som sluger én råt. Der er noget ved de både, jeg slet ikke kan beskrive. Det er ekstremt dragende.

Jeg tror, det er sundt at prøve at bo i forskellige byer. Vi har været heldige både at bo i København og i Amsterdam. Det, at man alligevel vælger at vende tilbage til Aarhus, det siger jo noget om Aarhus.
Aarhus har en størrelse, hvor der stadig er liv i centrum. Man kan gå rundt til og fra de forskellige steder i byen. Det skaber det liv, som er så enestående for Aarhus, og som giver en særlig varme og imødekommenhed. Jeg synes egentlig at vores by er ret inkluderende.

Jeg tror på, at det gør noget godt for én at have udsyn. Udsyn til
vandet. Jeg er afhængig af det. Jeg kører sjældent direkte hjem fra turné. Det første, jeg gør, er at køre ned til vandet og stå der lidt. Det er et lille praj om at alting hænger sammen.

Jeg har altid bildt mig selv ind, at man ikke kan stå midt i noget og skrive om det. Men at skrive om byen er noget andet. Jeg elsker at skrive om byen. Jeg synes, der dukker nye ting op ved Aarhus
hele tiden, som giver mig et lille smil og varmer mig. Jeg synes, vi har gjort det godt i Aarhus.

I Latinerkvarteret har vi steder, som ikke har forandret sig. Det er et holdepunkt i alt det flyvske, vi omgiver os med. Jeg kan godt lide
kontrasterne; nye projekter og initiativer og noget, der ikke forandrer sig. Jeg håber, vi i Aarhus kommer til at bruge bugten noget mere. Jeg elsker selv at sejle på bugten. Det ville være en kæmpe gave, hvis der kom en lille elfærge fra Åkrogen.

Foto @maiskoufotografi
Interview @soerendahl
...

5 0

Sara Slott
SPORTSUDØVER | Aarhus Stadion
Jeg er blevet i Aarhus hele mit liv, fordi jeg har følt, det var her, jeg ville kunne komme længst. Havde jeg ikke følt byen kunne give mig det, der skulle til for at nå verdenseliten, så var jeg smuttet.

Hele mit liv er formet her på stadion, og hele mit ungdomsoprør, er der blevet lagt en dæmper på her. Min far er taknemmelig for at jeg har været så engageret, han er sikker på at Aarhus 1900 har reddet ham for mange grå hår.

Det er mig der står i selve konkurrencen, men man vinder ikke alene. Jeg er afhængig af den her by og mit team. Der er en kombination af at turde sigte højt, men stadigvæk er det hjemligt og rummeligt. Jeg skal ikke passe ind i en kasse, her får vi kassen til at passe til mig.

Om aftenen, når jeg lander i Billund Lufthavn, og kører ad motorvejen mod Aarhus og rammer bakkedraget lige syd for byen - så kan man se hele Aarhus Syd ligge oplyst dernede. Det er det bedste.

Sydbyen har en særlig plads for mig, det har været hele mit liv. Jeg har aldrig været længere væk end Vestergade. Jeg kan næsten ikke finde et bedre sted at bruge en søndag med familien end i Marselisborgskoven – og bare rolig, jeg løbetræner ikke.

Størrelsen af Aarhus gør, at man kan nå alle steder på et kvarter. Når jeg skal rundt i byen til for eksempel yoga, træning eller fysioterapi, så kan jeg cykle rundt i en stjerne. Det var aldrig gået i København.

Hvis du vender ryggen til havet, så kan du se at du har alt inden for rækkevidde i Aarhus. Jeg har ikke brug for et større udbud af ting, så længe det, vi har, er godt.

Fotograf: @maiskoufotografi

#aarhus #smiletlever #verdensbillederaarhus #maiskoufotografi #aarhuscity #visitaarhus #mitaarhus #nyiaarhus
...

7 0

REUSE på Sydhavnen holder åbent - i sol og regn, sommer og vinter. Og sol kan vi ikke klage over for tiden, Rasmus og gode kollegaer tømmer containere og fylder op, så hvis du mangler glas til kolde drikke, en ny knagerække eller noget du ikke liiiige var klar over at du manglede - så kig forbi Rasmus Sand på REUSE!

#aarhus #smiletlever #verdensbillederaarhus #maiskoufotografi #aarhuscity #visitaarhus #mitaarhus ##aarhus #smiletlever #verdensbillederaarhus #maiskoufotografi #aarhuscity #visitaarhus #mitaarhus ##nyiaarhusnyiaarhus
...

5 0

Konkurrence: I juli måned trækkes der lod om et Aarhus City Gavekort på kr. 1000.- fra Aarhus City Forening.

Alle der har uploadet et selfie på #AARHUSselfies deltager i konkurrencen.
Gør som ANNE HJERNØE og datter!

Anne Hjernøe

FORFATTER, JOURNALIST OG TV-VÆRT | MED DATTEREN CAMILLE I LATINERKVARTERET

Aarhus er en gammel by, fyldt med unge mennesker, det giver en vidunderlig balance af stilstand og handling. Jeg har boet her næsten hele mit liv, og har en dyb grundfølelse af, at her hører jeg til.

Latinerkvarteret er et af mine yndlingskvarterer i Aarhus. Der var engang, hvor det var sejt, funky og lidt trashy. Nu er det mondænt med skønne butikker, den bedste biograf og Hipsterhøjen der liver op, midt i det hele.

Husene er lave og malede i smukke farver. Der er kaffebarer og udeservering, og det er som regel her du finder mig, siddende i en gårdhave med skaldyr og hvidvin.

Aarhus er et godt anker i tilværelsen. Jeg arbejder rundt omkring i hele verden og kan godt lide, at komme hjem til en base, hvor tingene er rolige og ligner sig selv.

For mig er Aarhus poetisk og smuk, som den ligger ved vandet, omgivet af skov. Turen ned ad Randersvej gav tidligere et skønt kig over havet, men nu er der nogen, der har placeret en bygning som blokerer udsynet, det gør mig lidt trist.

Kører man ad motorvejen mod Aarhus, så er noget af det første man kan se når man nærmer sig, kranerne på havnen og det store tårn i Tivoli, det gør mig glad, for så er jeg hjemme om lidt.
Jeg er en af dem der gerne vil have bolle-å’et tilbage i byens navn, for det var et særkende som altid har mødt begejstring i de lande jeg har besøgt. Bogstaverne æ, ø og å er jo helt særlige for vores sprog, så for mig at se, er det en helt misforstået internationalisering.
Min mand har i øvrigt også skrevet sangen ‘Hjem Til Århus’.

Så på en eller anden måde, har vi nok Århus med bolle-å i
blodet, hjemme hos os.

Foto @maiskoufotografi
Interview @soerendahl
#aarhus #smiletlever #verdensbillederaarhus #maiskoufotografi #aarhuscity #visitaarhus #mitaarhus #nyiaarhus
...

10 0

"Hak i huen, fester der blir` ved og ved - til den lyse morgen og længere endnu - skål og lykke på vejen til alle." Iris Vamberg og Yonathan Rafael Schöndorf David, studenter fra Steiner HF.

#aarhus #smiletlever #verdensbillederaarhus #maiskoufotografi #aarhuscity #visitaarhus #mitaarhus #nyiaarhus
...

25 0

Triumfbuen
PARIS, FRANKRIG. 2009

Turistfotografiet tager typisk udgangspunkt i situationen: “Se hvor sjovt vi har det”, eller i
stedet: “Se, jeg er netop her”. Så anledningen til
fotografiet er ofte, at vi står præcis der, hvor vi står, og på den måde har baggrundsmotivet stor betydning.

Det er bare ikke altid så nemt at styre billedet, når man er afhængig af sine omgivelser. Hvad kommer der mon på dette fotografi, hvor en kvinde bliver fotograferet af en, der kunne være en kæreste? Hvad er inden for rammen? Triumfbuen er jo nok med, men hvad ellers? En halvbeskidt parisisk bus som dækker for udsigten gennem buen og ned ad Champs-Elysées? I London ville bussen have været en vigtig del af den visuelle fortælling om rejsen i byen, men er det tilfældet med busserne i Paris? Tager personerne et billede mere om lidt, fordi det så dumt ud med en bus, der kører forbi? Eller er det alligevel mere vigtigt, at himlen er blå, at vejret var dejligt, og at de var i Paris?

Fotografens historie om billedet
Triumfbuen for enden af Champs-Elysées, udover Eiffeltårnet og Notre Dame, bliver det ikke meget mere Paris. Vi var på en mor-datter tur til Paris for at se Eiffeltårnet, som viste sig ikke helt at leve op til billederne fra Disneyfilm. Frankrig havde formandskabet i EU, og Eiffeltårnet var derfor klædt i blå og gule farver med EU-stjerner. Men pyt, byen viste sig fra sin smukkeste side i efterårssolskin, og bød på croissanter og creme brulé.

I efteråret 2021 bliver Triumfbuen pakket ind i 25.000 kvadratmeter genbrugsstof i sølvpolypropylen. Det er over 60 år siden, at den nu afdøde kunstner Christo lavede sin første fotomontage med drømmen om at pakke Triumfbuen ind. Måske det er tid til et nyt turistfoto.

Fotograf: @maiskoufotografi

#aarhus #smiletlever #verdensbillederaarhus #maiskoufotografi #aarhuscity #visitaarhus #mitaarhus #nyiaarhus
...

3 0

Karnaktemplet
LUXOR, EGYPTEN. 2012

“Hvis du stiller dig der, tager jeg et billede af dig!” Vi lærer hurtigt genren for et turistfoto at kende: os ved siden af noget pænt, sjovt eller kendt.
Turistportrættet er en blanding af et opstillet
portrætfoto og et hurtigt snapshot taget i farten uden særlig planlægning. Og det er en genre, som man kender helt fra barnsben.

På billederne her på udstillingen kan man se folk opleve steder, som de har glædet sig til at se, og måske også har glædet sig til at blive fotograferet med. Voksfigurer på et museum, stor udsigt fra en
skyskraber eller resterne af et samfund man knapt kan fornemme i ruinerne, men som vi alligevel får en storslået fornemmelse af, når vi pludselig står et sted, som var vigtigt engang.

At være turist er at opleve noget andet end vi plejer. Uanset om det sker langt væk hjemmefra eller ej. Og det ‘andet’ vi ser bliver en slags magnet for vores kamera: Vi tager billeder af landskaber, mennesker og genstande, som passer til vores forestilling om “det ikke allerede kendte”, som vi er ved at opleve.

Fotografens historie om billedet
Karnak ligger ved Nilens østbred, i oldtiden var Karnaktemplet det vigtigste tempel i Egypten. Her boede de mest magtfulde præster, og det var centrum for det egyptiske imperium. Den ældste del af Karnak-templet stammer fra år 2000 f.v.t.

Vi var på familieferie og havde kørt 300 km gennem ørkenen, da vi fik de første glimt af Nilen. De frodige marker op til floden og
landarbejderne lignede en tegning fra Det Gamle Testamente.

Oldtidens egyptere var stærke i troen, og de enorme templer er opført til ære for guderne. Tilbage i nutiden var kontrasten på vejene stor, en blanding af æsler med gamle kærrer, Mercedes-taxier og minibusser med turister.

Fotograf: @maiskoufotografi

#aarhus #smiletlever #verdensbillederaarhus #maiskoufotografi #aarhuscity #visitaarhus #mitaarhus #nyiaarhus
...

3 1

DET SKÆVE TÅRN
PISA, ITALIEN. 2006

At fotografere er også at lege med motivet, så
billedet kan fremkalde et smil hos betragteren. Det ved man måske, fordi man har set den slags billeder, inden man ankommer, eller man kopierer måske idéen på stedet, når man ser andre stå på en fjollet måde og derfor straks forstår, hvordan billedet bliver.

Græsplænen foran Det Skæve Tårn i Pisa viser det tydeligt: Her angår legen den fotografiske illusion om, at man enten er ved at vælte eller at redde tårnet.

I Pisa ser vi en leg med dimensioner og afstande, og med idéen om at gamle fine ting skal man ikke røre ved. Og selvom alle ved, at man jo ikke rører rigtigt ved tårnet, så synes alle også, at det er ret sjovt at lade som om. Se bare deres ansigtsudtryk og kropssprog: De har det sjovt, og de har en klar forestilling om, hvordan fotografiet skal se ud.

Fotografens historie om billedet
Det Skæve Tårn i Pisa skulle ikke have været skævt. Men der var regnefejl i konstruktionen og jorden var for blød til byggeriet. Det blev opført i årene 1173-1350, altså længe før det var teknisk muligt at opføre bygninger med skæve vinkler.

Det Skæve Tårn var med i filmen ‘Superman III’ fra 1983. Her blev tårnet rettet op af Superman, en lang historie, men det lykkes de onde skurke at omvende Superman kortvarigt, så han var ond i stedet for god. At rette Det Skæve Tårn op er et eksempel på det onde, som vi alle forstår; det ikoniske tårn kan ikke være lige, det er helt forkert.

Tårnet har som mange andre steder været lukket under Covid-19, men er nu igen åbent for besøg. Jeg var i Pisa på familieferie i 2006, og man skulle være hurtig for at få en plads til at tage det næsten obligatoriske turistfoto, hvor man ‘holder’ tårnet.

Foto @maiskoufotografi
Tak til @lonekoefoed for refleksioner
...

5 0

Wassim Hallal
CHEFKOK OG EJER RESTAURANT FREDERIKSHØJ | Fløjstrup, Aarhusskovene

Jeg bor midt i Aarhus med min familie. Vi elsker dét og alle de muligheder, det giver - tænk at have en have midt i byen, et åndehul. Omgivet af alt det, byen kan. Det er stort.

I Aarhus hjælper vi hinanden med at løfte i flok. Når man går rundt i byen, så anerkender folk det positive, man gør for byen. Det er klart, der vil altid være nogen, der ser ned på én, eller nogen, der rynker på næsen af én - men jeg tror man har mere sammenhold i Aarhus, end man har andre steder.
Aarhus er mit hjem nu. Jeg er vokset op i Thy, men jeg er i min komfortzone i Aarhus. Aarhus er der, hvor jeg lever - det er ligesom mit liv. Det er mine børns hjem.

Dét, der er så vildt ved området omkring Frederikshøj, er at der er alle former for natur; der er vand, der er skov, der er marker. Der er alt den natur, man skal bruge.
Jeg cykler meget i Marselisborgskoven. Det er en helt vildt fed måde at opleve skoven på - at se skoven i de forskellige sæsoner. Jeg synes klart at sæsonen der er nu, er den fineste af dem. Det er ikke for varmt, og det er bare smukt og stille derude.
Det er vigtigt for mig, fordi jeg lever et liv med så høj puls, at jeg kan tage min cykel, tage min cykelhjelm på hovedet, og så er det bare derudaf. Så er jeg væk halvanden time, og når jeg kommer tilbage, er jeg fuldstændig ladet op.
At Aarhus er min by er både et tilfælde og et tilvalg. I starten af min karriere boede jeg meget i udlandet, men jeg valgte Aarhus til. Og jeg har valgt det til lige siden. Jeg kunne arbejde i hele verden - men jeg elsker størrelsen på Aarhus, og det Aarhus kan.

Foto @maiskoufotografi
Interview @soerendahl
...

7 0

Preben Christensen - ugens selfie i AarhusOnsdag: "Det bedste sted i Århus er lystbådehavnen og Århus bugten med adgang fra midtbyen."

Hvad med dig - hvor er dit favoritsted i Aarhus? Vis os det på #aarhusselfies
...

7 0

Claus Dalby (@clausdalby)
FORFATTER OG HAVEEKSPERT | TIVOLI FRIHEDEN

Tivoli Frihedens have er som et vandorgels brusen, hvor den ene bølge af blomster bestandigt afløser den anden.

Jeg kan fra hjertet sige, at Aarhus er Danmarks bedste by. Aarhus er byen, hvor tingene lykkes. Vi er en lille storby, men vi kender hinanden. Det er dét, jeg synes er så fascinerende.

Ingerslevs Boulevard er fuldstændig unik. Jeg tror ikke folk tænker på, hvor unik den er. Niels fra Samsø kommer direkte med de første grønne asparges. Det findes ikke noget andet sted hvor man kan se avlerne direkte i øjnene. Og så den stemning - det er et
fantastisk sted.

Jeg holder meget af at sige, at vi har havelåge lige ind i Riis Skov. Uden for min port i påsken er der flere end uden for Marselisborg Slot, også selvom dronningen er der. Jeg møder tit dem, jeg kalder damerne. De står nede på vejen og kigger på mine blomster og smiler sødt til mig.

Når jeg kører hjem til Risskov og kan se vandet - dét er helt fantastisk. Så er jeg for alvor hjemme - der falder en ro over mig. Det giver mig helt kuldegysninger.
Verden er blevet så lille, men det handler i bund og grund også om at dele. Det handler også om at dele Aarhus ud. At fortælle om Aarhus, og hvor fantastisk det er. Og det gør jeg også rigtig meget.

Byplanen i Aarhus er så fascinerende. Den fremsynethed man har haft. Man tegnede avenuer, man tegnede boulevarder. Vi tager ofte stilling til bygninger, men vi tager ikke så tit stilling til en gennemtænkt byplan.

Interview og tekst af @soerendahl.
Foto af @maiskoufotografi
#AarhusSelfies #SmiletLever
...

4 0

Pyramiderne
GIZA, EGYPTEN. 2012

“Undskyld, vil du tage et billede af os?” er nok et spørgsmål, de fleste af os er blevet stillet, hvis vi
var et turiststed med mange mennesker. Måske har vi selv, nok lidt pinligt berørt, spurgt en fremmed, om de ville bruge et halvt minut på at fotografere os.

Sådan var det i hvert fald, inden de fleste af os fik en smartphone, hvor man på selfie-indstillingen selv kan se, hvordan billedet bliver. Fotografen midt i billedet har to kameraer i hånden. Måske sit eget og et der tilhører den kvinde, som hun er ved at fotografere? Gad vide om de to kvinder, der bliver fotograferet foran Sfinks og pyramide er med på hinandens feriebillede? Det kan de svært selv styre, mens de står og koncentrerer sig om at blive fotograferet.
Med en selfiestang og skærmen vendt mod os selv, kan vi klare det meste selv. Ulempen (og måske fordelen?) er, at vi nok taler mindre med fremmede mennesker, når vi ikke længere er
afhængige af hinandens hjælp.

Fotografens historie om billedet
Efter den egyptiske revolution (2011) faldt turismen i Cairo med 80%. Det var en katastrofe for landet og økonomien. Men der var stadig rift om et obligatorisk turistfoto foran Keops-pyramiden og Sfinksen i Giza, der har kigget ud i horisonten siden den blevet befriet for sand omkring år 1400 f.v.t. Keops-pyramiden er sammen med de andre pyramider i Giza det eneste, der er tilbage af oldtidens syv underværker.

Vi ankom en tidlig morgen til Cairo, det var efterårsferie, luften var tæt og trafikken gennem Cairo var støjende. Men ved pyramiderne var det tyst, som om sandet og ørkenen lagde en dæmper på
lydene. Eller måske var det andægtigheden ved endelig at være fremme og se pyramiderne med egne øjne. Tintin, Indiana Jones og James Bond havde ikke ødelagt billedet af Pyramiderne, de var fantastiske i virkeligheden.

Reflektioner af @lonekoefoed. Fotografens historie af @maiskoufotografi

#AarhusSelfies #SmiletLever
...

5 0

Fam. Vamberg er rykket på Aarhus Ø. Jamen er her skønt eller hvad? Havneliv med morgenbad, sæler, marsvin og paddleboards - det bli`r en skøn sommer!

Se #aarhusonsdag denne uge!
#aarhusselfies #aarhusø #smiletlever
...

6 0

KARLA Caves
MAHARASHTRA, INDIEN. 2009

Nogle af os kender det ved flotte solnedgange, andre af os kender det, når vi besøger et sted, som har stor betydning for os: Fotografiet fastholder, at vi faktisk var på stedet.

Fotografi er indeksikalsk: det viser, at noget skete, og at vi var der. Det er særlig betydningsfuldt i pressefotografiet, men også ved turistens besøg - især på steder af stor kulturel eller religiøs betydning. I de tilfælde er det ikke afgørende for et godt billede, at vi smiler på den rigtige måde, men snarere er det vigtigt, at man med billedet kan se, at vi stod på det sted, som har stor betydning for os.

Her ved den store stupa, som rammes af dagslyset udefra, er fotografen gået helt tæt på de to, som bliver fotograferet. Man vil på deres billede ikke kunne se det imponerende rum, de står i, men man vil kunne se, at det er netop de personer, der står midt i det betydningsfulde sted.

Fotografens historie om billedet
Karla Caves er et buddhistisk tempel-kompleks, det er dateret tilbage til det 1. århundrede f.v.t. og er blandt de største og ældste buddhistiske helligdomme i Indien. De fint ornamenterede grotter er blevet skåret ind i klipperne og har fungeret som buddhistisk kloster.
Som europæer er det krævende at rejse i Indien, hvor forskellen mellem rig og fattig næsten er uforståelig - og hjerteskærende. Det er larmende og intenst i den vildeste trafik mellem gadefejere og tuktukker, strålende blomster og sariklædte kvinder i alle regnbuens farver.

Ved en workshop om diversitet i IT-branchen var jeg i Pune, udenfor Mumbai. Ofte er der ikke tid til at opleve et land ved arbejdsrelaterede rejser, men her var jeg heldig med tid til en historisk og kulturel oplevelse ud over det sædvanlige.

Reflektioner af @lonekoefoed. Fotografens historie af @maiskoufotografi

#AarhusSelfies #SmiletLever
...

5 0

MILLENIUM PARK
CHICAGO, USA. 2018.

I Chicagos mange skyskrabere af glas og stål er man vant til at se sig selv i alt og overalt. Den
slags by er en narcissistisk by, for man ser sig selv og sit eget udseende hvor end man kigger hen.

“The Beans” rundede spejling passer ind men er anderledes: Vi er lige dér i spejlbilledet, men vi er til stede på en anden måde. Endelig er det ok at se sig selv og at se på sig selv. Vi vinker, og spejlingen vinker tilbage med sin forvrængede store hånd, mens byen rammes ind af spejlingens horisonter og bliver et minilandskab med små myrer, som hurtigt forsvinder ud af synsfeltet.

Forfatter og fotografi-forsker Susan Sontag skriver, at fotografiet giver struktur på turistoplevelsen: stop op, tag et billede, gem oplevelsen på kameraet, og gå derefter videre til den næste
oplevelse. Det lyder kedeligt, når man sætter det op på den simple måde, men når den korte dvælen ved stedet forankres i billedet, er det også et tegn på, at nu er man i gang med at opleve noget, som man ikke kan opleve hver dag.

Fotografens historie om billedet
Chicago med tilnavnet “The Windy City” ligger i Midtvesten ved Lake Michigan. Fastlandsklimaet og søen har stor betydning for vejret, varme vinde fra prærien møder kulde fra søen, og korridorerne mellem de mange skyskrabere hjælper blæsten til vilde vindstød. I Chicago giver det mening at holde øje med vejrudsigten, for der opstår pludselige skypumper og tornadoer, og man kan godt blive lukket inde på kontorer, i stormagasiner eller på museer indtil stormen er drevet over.

Solen skinner ikke altid, når man endelig når frem til den attraktion, man har glædet sig til. Men det forhindrer ikke de mange turister i at stille op til et obligatorisk turistfoto, heller ikke mig, på ferie med mine børn.

Reflektioner af @lonekoefoed. Fotografens historie af @maiskoufotografi

#AarhusSelfies #SmiletLever
...

6 0

@jacobbundsgaard
BORGMESTER I AARHUS | Den gamle By

Vi skal tillade os selv at bygge noget, der kan stå historiens tand.

70’er kvarteret i Den Gamle By får én til at føle sig hensat til gamle dage, men det giver også refleksioner over, at det her jo er mit liv, der er kommet på museum.

Den stemning, der er i kvarteret omkring Den Gamle By, er noget 
af det, vi har kunnet fastholde i Aarhus. Stemningen af en dynamisk by, der samtidig har en fast forankring i sine rødder.

Det konstante behov for at sammenligne os med hovedstaden er heldigvis forsvundet for en del år siden. Vi har brug for at 
sammenligne os med mange forskellige typer af byer. Det er godt med konkurrence, men det skal føre et sted hen og være, fordi vi gerne vil opnå nogle mål for byen.

Det, at Aarhus ligger ved havet og skoven og med grønne oaser 
rundt om os, gør, at man bliver glad. Det betyder noget for vores livskvalitet, at vi aldrig er ret langt væk fra naturen.

Jeg er ikke ret forfalden til nostalgi. Jeg er optaget af, hvordan vi 
skaber de bedst mulige rammer for de mennesker, der bor i Aarhus nu, og dem, der kommer til i fremtiden.
Jeg er ikke optaget af at sætte monumenter. Jeg vil gerne sørge 
for, at Aarhus er en omsorgsfuld by - en by, der er god til at invitere alle ind i fællesskabet. En by, hvor vi er optaget af hinanden, og 
hvor vi tager os tid til at lytte.

Aarhus er Smilets By - uanset hvad smarte brandingeksperter 
kommer med af gode forslag.

Interview og tekst af @soerendahl. #AarhusSelfies #SmiletLever
...

15 0

Miss Stella Starlight på forsiden af @aarhusonsdag. Skøn artikel med en cool personlighed som kan ses i udstillingen #Aarhusselfies på Store Torv. Vi klapper og takker for guld, glimmer og højt hår @missstellastarlight
#aarhus #smiletlever #verdensbillederaarhus #maiskoufotografi #aarhuscity #visitaarhus #mitaarhus #nyiaarhus
...

10 1

Ude. Vi er ude, sikke en frihed. Og hvis du været nede ved Åen har du måske set @mariaravnholt Ellers kan du se Maria i #aarhusonsdag hvor #Aarhusselfies er med på s. 2. Yeah.
@lokalavisen_aarhus
#aarhus
#smiletlever
#aarhuscity
#visitaarhus
#mitaarhus
#nyiaarhus
...

11 0

@helleostergaardkristiansen
CEO, Danske Commodities | ARoS

Når jeg fortæller folk i København eller ude i verden, at jeg bor i Aarhus, så tænker jeg; Gud, hvor må de være misundelige lige nu.

Jeg synes, det er fantastisk, at man kan skabe varemærker for byen i nutiden, som man har gjort det med ARoS - både med ARoS 
som museum og med Regnbuen. Det er blevet et ikonisk varemærke, så når man omtaler Aarhus, kan man ikke komme udenom billeder af ARoS.
Vi har formået i en by som Aarhus at skabe et internationalt museum. Både med det, der er bygget op i dag, men også med de tanker, der er omkring next level. Jeg er utrolig stolt over at bo i en by, hvor sådan nogle tanker kan leve, og hvor de kan føres ud i livet.
Vi har en stærk forståelse for, at vi netop ikke er en hovedstad - så vi er nødt til at udvikle os og gøre hinanden stærke. Jeg er afhængig 
af, at vi har et rigt kulturliv i Aarhus. Jeg er afhængig af, at vi har en by, hvor der er diversitet, fordi det er det, der gør os interessante. Hele den her samhørighed er vi jo stærkt afhængige af.
At Aarhus er en universitetsby er en stor del af vores succes. Det gør også, at vi i høj grad bliver en international by. Jeg tager altid lufthavnsbussen, når jeg kommer hjem fra rejser. Når jeg rammer Banegårdspladsen, føles det som hjem. Så tager jeg min cykel, over Banegårdsbroen, op igennem Skt. Pauls Gade, forbi Frederiksbjerg Skole, hvor mine børn går, og så ned mod skoven – så lander jeg 
lige i mit hjem.
Hvert kvarter i Aarhus har sin berettigelse og sine unikke egenskaber. Det er vigtigt at bevare de forskellige kvarterers karakteristika og særegenhed samtidig med, at man også kan tillade nyt. I Aarhus 
kan vi bygge på de brune steder frem for på de grønne områder. Udnytte havnen. Så kan vi få den her mangfoldighed og diversitet uden at tage åndehullerne væk.

Interview og tekst af @soerendahl. #AarhusSelfies #SmiletLever
...

12 1

@mads_vad
Danseskoleindehaver | Jægergårdsgade, Frederiksbjerg

Jeg er så meget aarhusianer i blodet, som man overhovedet kan være.

Aarhus kan noget helt specielt. Uanset hvor jeg er i verden, så er der bare aldrig nogen byer som Aarhus. Den har alt, og så har den hyggen og hjertet. For mig er Aarhus verdens bedste by.
Der er ikke noget bedre for mig, end når jeg efter de fire måneders optagelser af ‘Vild med Dans’ i København sejler ind mod Aarhus 
igen. Når Isbjerget ligger i baggrunden, og Aarhus ligger lige foran mig, så føler jeg mig hjemme igen.
Jeg kunne ikke forestille mig at bo mere end 500 meter væk fra Frederiksbjerg. Der er en stemning i luften på Frederiksbjerg, som man ikke finder andre steder i byen. Det er noget fuldstændig unikt.
Jægergårdsgade symboliserer alt det gode for mig. Det er der, hvor min søn går i vuggestue og er allergladest, hvor jeg drikker kaffe 
med mine venner, hvor jeg får noget lækkert mad på Bistroen og hopper over på Apotheket og får en drink bagefter. Altså, det er alt det gode.
Når du først har boet på Frederiksbjerg, så er det svært at flytte andre steder hen. Fra Jægergårdsgade tager det 10 minutter at 
gå til Marselisborgskoven. Altså, det er jo helt vildt, at man kan bo i Danmarks andenstørste by, midt inde i byen og gå 10 minutter, og 
så har du den smukkeste skov i verden.
Det eneste, der irriterer mig i Aarhus, er alle de store lastbiler og 
busser. De busser, som endnu ikke er skiftet til el. Hver gang de 
kører forbi mig, og jeg kan lugte diesel, så har jeg lyst til at sige, skrid ud af min by – eller kør el!.

Interview og tekst af @soerendahl. #AarhusSelfies #SmiletLever
...

12 1

Elsebeth Egholm
FORFATTER | IMMERVAD, AARHUS Å
Det var jo her i Aarhus Å ved Immervad, jeg begik mit første drab.

Det her sted er, når jeg er i byen med veninderne. At være ude og spise – og bare ude i det omfang, vi kan komme til. Jeg er træt af, vi skal sammenlignes med København. Man skal jo være sig selv, ikke? Man opdager nemlig lynhurtigt, hvis det er fake. Det samme
gælder vel også for byer.
Dokk1 er et fantastisk sted, og det giver så mange muligheder - også for de unge. Og så ligger det jo fantastisk flot der ud over vandet. Tænk, at vi har det.
Jeg er glad for, vi har fået ‘Smilets By’ tilbage, det må jeg ærligt indrømme. Det der progress - altså, alle de der fremmedord, hvad skal de i vores slogans?.
Egentlig er jeg ikke så sentimentalt anlagt, men det er da tydeligt for mig, at Aarhus er mit hjem. Det er nok her, jeg kommer til at
stille træskoene til sidst … det tror jeg.
Jeg elsker København, og jeg kan godt flirte lidt med tanken om at få en lejlighed der eller et andet sted - men nej. Vi har jo det hele her i Aarhus. Vi har strand, vand, skov, fantastiske museer og
udstillinger. Vi har en by. En fin by. Hvad vil vi mere?
Da jeg boede i København, havde jeg en fornemmelse af, at jeg ikke bare lige kunne komme ud af byen. Det var så stort. Her kan man jo bare gå fra det ene sted til det andet.
Jeg er jo sådan en gammel nar fra 80’erne, ikke? Jeg kan godt lide at komme i Latinerkvarteret, alle de samme steder som jeg plejer.
At sidde der og se alt det, der sker, er fantastisk. Og så er der en
masse historier tilknyttet de steder for mig.

Interview og tekst af @soerendahl. #AarhusSelfies #SmiletLever
...

6 0

#AarhusSelfies åbnede på Store Torv i fredags - og sikke en åbning i midten af smukke Aarhus! ...

9 0

Solen brager ned - er du på tur i Aarhus? Så har du måske lyst til dele en selfie og en anbefaling til et godt sted i byen at besøge! Brug gerne hashtag #aarhusselfies ...

7 0

Vi har nu også t-shirts til rådighed! Lavet af super talentfulde @kabakbstudio #aarhus ...

4 0

#AarhusSelfies og @maiskoufotografi er i Jyllandsposten i dag.

Ps. Du kan se udstillingen på Store Torv fra i dag.
...

11 3

Fotografens @maiskoufotografi tips og tricks: Skal du lige lave en udendørsudstilling?

Så ville jeg: kontakte @grafisk_design_aarhus for et skarpt grafisk design. Ringe til @momentstudiodk for ultra-proff redigering. Sende filerne til Jørgen hos @illuxdk for super-print. Print skal videre til @ambientedk for nydesign, produktion og monteret i de flotteste udstillingstandere.

Check det ud på Store Torv på fredag efter kl. 13 og sommeren over!

#aarhusselfies
#smiletlever
#aarhus
...

13 2
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.